Bezoek aan game designer

Afgelopen week waren onderzoekers Paula en Suze samen met ervaringsdeskundigen Mark en Martijn op bezoek bij game designer Metropolisfilm.


De serious game 'Jij & Ik' is inmiddels volop in ontwikkeling. Het is een computerspel wat leuk is, maar ook leerzaam. Het wordt speciaal ontwikkeld voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking en het spel kan hen helpen om beter te leren mentaliseren. Mentaliseren is het vermogen om je eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen aan de hand van gedachten en gevoelens.

Het spel wordt ontwikkeld door onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met ervaringsdeskundigen en professionals uit de zorg. Het spel zal klaar zijn in juni 2018. Daarna wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van het spel. Heb je een licht verstandelijke beperking? Ben je 18 jaar of ouder? Wil je het spel spelen en meedoen met onderzoek? Geef je dan op via Suze van Wijngaarden (s.van.wijngaarden@vu.nl).