Mini-symposium 'ICT & LVB'

Op vrijdag 6 juli organiseren we het mini-symposium 'ICT & LVB, leren is leuk!' Bij deze ben je van harte uitgenodigd. LET OP! Door het grote aantal aanmeldingen is de locatie veranderd. Het symposium zal plaatsvinden bij Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A in Amsterdam.


Een wereld zonder ICT... Het is moeilijk voor te stellen. Technologie is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Het heeft onze levens in vele opzichten veranderd, zoals de manier waarop we communiceren, onderwijzen en leren. Voor personen met een verstandelijke beperking is ICT niet altijd vanzelfsprekend. ICT kan echter wel een effectieve manier zijn om leren te bevorderen bij deze doelgroep. Hoe en welke types ICT kunnen mensen met een verstandelijke beperking helpen? Wat zijn de voor- en nadelen aan het gebruik van technologie?

Dit zijn vragen die tijdens het minisymposium ‘ICT en licht verstandelijke beperking’ behandeld zullen worden. Tijdens dit symposium zullen verschillende sprekers hun licht werpen over het gebruik van ICT bij personen met een LVB. Bijzondere gast tijdens dit symposium is Peter Langdon, professor klinische en forensische psychologie bij de universiteit van Kent. Er zullen ook een aantal demonstraties zijn van ICT applicaties.

Voor wie?
Onderzoekers, co-onderzoekers, zorgprofessionals, begeleiders, gedragsdeskundigen, beleidsmakers.
Let op: het symposium is in het Engels

Sprekers
Peter Langdon (University of Kent)
Isolde Woittiez (Sociaal Cultureel Planbureau)
Suze van Wijngaarden (Vrije Universiteit Amsterdam)

Praktische informatie
Datum:     Vrijdag 6 juli 2018
Tijd:          09.30 - 13.00 uur
Locatie:    Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam
Taal:        Engels
Prijs:        Gratis

Programma
09.30h             Registration
10.00h             Welcome                                                             Paula Sterkenburg
10.15h             ID & ICT: the “down” side of ICT                     Isolde Woittiez
10.45h             Serious gaming for persons with ID                Suze van Wijngaarden
11.15h             Short break
11.30h             The “up” side of ICT                                           Peter Langdon
12.15h             Lunch & demonstration of ICT applications   ASVZ, OTT, Bartiméus, signaLEREN
13.00h             End

Aanmelden
Kom jij ook? Meld je gratis aan via info@socialerelatiesenict.nl