Premièrefeestje Computerspel 'Jij & Ik'

Onder het genot van een hapje en een drankje vierden we afgelopen dinsdag 10 juli het premièrefeestje van het leerzame computerspel 'Jij & Ik'.


Sinds begin 2017 is het leerzame computerspel 'Jij & Ik' in ontwikkeling. Samen met ontwikkelaar Metropolisfilm zijn de onderzoekers van de VU en ervaringsdeskundigen van Ons Tweede Thuis hard aan de slag geweest om het spel te ontwikkelen. Het spel is speciaal ontwikkeld voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het doel van het spel is om de mentaliserende vaardigheden te verbeteren. SImpel gezegd: jezelf en anderen beter leren begrijpen, want dat kan soms nog best lastig zijn.

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Het computerspel is zo goed als af! Tijd voor een feestje dus. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we de première gevierd bij Metropolisfilm in Utrecht. Ontwikkelaars, acteurs, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en geinteresseerden keken allen geboeid naar de demonstratie van het eerste level. Daarnaast kregen zij ook nog het verhaal van Mo te zien, de hoofdrol in het computerspel. Je volgt Mo op zijn reis naar Amerika door middel van filmpjes. Geweldig om te zien hoe zijn reis verloopt!

Deze maand wordt het computerspel helemaal af gemaakt en dan is het tijd om de effectiviteit van het spel te onderzoeken. We zoeken nog volwassenen met een licht verstandelijke beperking die mee willen doen met het onderzoek? Kijk op de pagina 'serious game 'jij & ik' voor meer informatie.